https://orabrailei.blogspot.com/

ORA BRĂILEI - VIRGIL ANDRONESCU * DIN 2011: ȘTIRI * INFORMAȚII * ATITUDINE * ARTICOLE * INTERVIURI * COMUNICATE * CULTURĂ * EVENIMENTE

PARTIDUL NAȚIONAL IDEAL

 - Toni MARTIAN -


Se pare că toate teoriile și intențiile bune din planul politic cad la testul eliminatoriu al punerii în practică. Multă lume (partide), puțini oameni.
Nu îmi pierd nădejdea că partidul mai sus numit ar putea exista. Dar unde am putea găsi acei oameni ideali care să înființeze un astfel de partid? Cum îi găsim de-a gata făcuți?
Dacă pe aceștia nu-i avem, îi vom socoti atunci ideali pe cei care caută să-și vadă limitele și condiția de ființe atât de supuse greșelii dar care sunt gata oricând să spună și să creadă: ,,Nu sunt de capul meu pe lumea asta; totul se plătește. "
Acești oameni ai viitorului partid se găsesc mai aproape decât am crede, printre noi chiar în partidele jalnice reale.
Într-un asemenea partid ar fi demnă să intre o doamnă ce deunăzi a putut ține în cel mai înalt for al statului, un discurs liber, adaptat la context. A taxat etichetările, cuvintele goale, glumele de două bani, tentativele lamentabile ale Supraomului de a fi spiritual. A amendat mesajele false ale antevorbitorilor, cu respect , cu bunăcuviință.
I s-ar putea alătura loialiștii, poate nu toți 41. E un principiu loialitatea și în politică. Opusul ei este oportunismul. Da, ne spune unul dintre ei: ,,E plin de imperfecțiuni șeful ", însă cred în el, mă face asta.
Și ,,salvatorii României" nu au abdicat de la un principiu: ,,Când te păcălește unul prima dată, să i fie rușine; dacă te păcălește și a doua oară, să-ți fie rușine. " Au făcut ce i-au spus păcălitorului ca să nu le fie rușine. Nu pot fi socotiți și ei oare oameni de principiu?
Iar că ,,nu tot ce lucește, este AUR"- este regulă de bază . Dar dacă cineva dintre cei ce vor să ne unească, recunoaște ,,că sunt novici, că se pot totuși profesionaliza la locul de muncă", să le dăm și lor șansă, măcar pentru acest cuvânt smerit.
Putem face cu oameni ca aceștia, oameni reali, Partidul Ideal. Și nici măcar nu e nevoie să -și părăsească partidul în care sunt membri, pentru că așa e bine, să nu fie dictatura celor ideali!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii