https://orabrailei.blogspot.com/

ORA BRĂILEI - VIRGIL ANDRONESCU * DIN 2011: ȘTIRI * INFORMAȚII * ATITUDINE * ARTICOLE * INTERVIURI * COMUNICATE * CULTURĂ * EVENIMENTE

Scriitorul Ștefan Mitroi, fiu al comunei, a organizat întâlnirea elevilor Școlii Gimnaziale Vitănești- Teleorman, cu scriitori contemporani teleormăneni

 - Valeriu Ion GAGIULESCU -


În comuna Vitănești, azi, 25 aprilie 2024, a avut loc o manifestare culturală deosebită. La inițiativa domnului Ștefan Mitroi, fiu al comunei, s-a organizat întâlnirea elevilor Școlii Gimnaziale Vitănești- Teleorman, cu scriitori contemporani teleormăneni. Astfel, pe lângă Ștefan Mitroi, au mai fost prezenți domnii Petre Crăciun și Florian Burtan. Este de remarcat faptul că toți sunt membri ai 
 

Uniunii Scriitorilor din România, primii doi chiar din Consiliul USR ! În cuvântul său, Ștefan Mitroi a evocat copilăria petrecută în sat, unde a urmat școala primară. Fiind prieten din acea perioadă, și chiar vecin pe aceiași uliță, cu actualul Primar al localității i-a sugerat acestuia să confecționeze niște panouri mari prin care să se atragă atenția călătorilor auto de pe magistrala Timișoara- București, care trece prin mijlocul Vităneștilor, informându-i pe aceia că aici s-a născut Constantin Noica, marele filosof național. Și despre faptul că tot aici s-a descoperit o fibulă din aur cu o vechime de peste 7.000 de ani, ceea ce face ca acest artefact să fie cel mai vechi din lume!
Petre Crăciun, care are peste 35 de volume tipărite, a explicat amănunțit asistenței cum se scrie o carte și prin ce etape trece aceasta până ajunge la cititor. Dumnealui este cunoscut ca autor de literatură pentru copii, ceea ce nu este deloc ușor de realizat. Și pentru colecția sa de stilouri, peste 800, dintre care cu unele au scris autori celebri, români și străini.
 

Din partea locului, de la Alexandria, poetul Florian Burtan, redactorul șef al prestigioasei reviste CALIGRAF, a recitat din propria-i creație.
Autorii le-au făcut cadou școlarilor un număr însemnat de cărți cu povești, splendid ilustrate color, precum și multe dulciuri! Ceea ce a mulțumit, pe deplin, asistența, care a primit, apoi, autografe și , evident ”selfie” cu reputații invitați.
Am răspuns și eu invitației lansate de către domnul Ștefan Mitroi, prin postarea de pe FB, și zic zău că nu mi-a părut rău! FELICITĂRI tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment!
 

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii