Ora Brăilei - Virgil Andronescu

Comunicat de Presă/ I.C.D.E.A.P.A. Galați, în colaborare cu World Wildlife Fund (WWF) România, va desfășura o activitate de populare a fluviului Dunărea cu puiet de sturioni

Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit și Acvacultură Galați (I.C.D.E.A.P.A. Galați) are deosebita plăcere de a vă invita să participați la un eveniment de importanță majoră pentru conservarea biodiversității fluviului Dunărea.

 

Data:30 august 2024

Ora: 09:30

Locație: Km 100 al fluviului Dunărea, în dreptul localității Isaccea

Descriere

În cadrul acestui eveniment, I.C.D.E.A.P.A. Galați, în colaborare cu World Wildlife Fund (WWF) România, va desfășura o activitate de populare a fluviului Dunărea cu puiet de sturioni. Vor fi eliberați 370 pui de nisetru și 940 pui de păstrugă, având dimensiuni cuprinse între 18-23 cm. Acești puieți provin din genitori de generație F1, din speciile Acipenser stellatus (Pallas, 1771) și Acipenser gueldenstaedtii (Brandt & Ratzeburg, 1883).

Scopul

Acțiunea de populare are ca obiectiv principal contribuția la protecția și conservarea sturionilor, specii aflate în pericol. Evenimentul se înscrie în contextul Zilei Rezervației Biosferei Delta Dunării, sărbătorită pe 1 septembrie. De asemenea, el reprezintă o componentă esențială a proiectului de cercetare ADER 12.1.1., care urmărește conservarea potențialului genetic al speciilor de pești de importanță economică și ecologică. Acțiunile de cercetare care au stat la baza acestui moment au fost realizate cu ajutorul infrastructurii dezvoltate prin proiectul „Modernizare Sistem Pilot de Cercetare-Dezvoltare pentru Reproducere Artificială și Dezvoltare Postembrionară a Speciilor de Pești cu Valoare Economică” (SMIS 152947). Acest proiect a fost finanțat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (DGP AM POPAM) prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020, respectiv FLAG Galați.

Eveniment Conex

În data de 29 august 2024, la sediul I.C.D.E.A.P.A. Galați, situat pe strada Portului nr. 54, va avea loc activitatea de marcare a sturionilor.

 

Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit și Acvacultură – Galați https://asas-icdeapa.ro/ 

Telefon: 0236.416.914

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii