Zano continuă să impresioneze în gastronomia europeană şi scrie istorie: restaurantul a fost inclus pentru al doilea an consecutiv în clasamentul 50TopPizza Europa şi a urcat în 2025 pe locul 46, consolidându-şi statutul de ambasador al gustului autentic napoletan reinterpretat local şi, totodată, un reper de excelenţă culinară
Tot pentru al doilea an consecutiv, Zano continuă să fie cea mai bună pizzerie din România conform 50TopPizza Europa, ceea ce transformă Zano într-un reper important pentru întreaga industrie HoReCa din ţară.
Zano nu este doar o pizzerie. Este visul transformat în realitate al lui Alex Gafiţianu. În ciuda faptului că a absolvit psihologia la University College London (UCL) şi îl aştepta o carieră de succes, tânărul ieşean a decis să parieze pe gust, tradiţie şi curaj antreprenorial cu miză culturală.
Într-un spaţiu modern, la parterul unuia dintre cele mai mari cămine studenţeşti din România, T17 din Tudor Vladimirescu, Iași, Zano s-a remarcat rapid prin rigoare şi respect faţă de tradiţia italiană şi o abordare modernă a reţetelor, reuşind, astfel, să devină un simbol al gastronomiei de calitate şi să câştige aprecierea specialiştilor şi, mai ales, a publicului.
"Zano a pornit ca o întoarcere la lucrurile simple, dar autentice. Nici nu mă gândeam, în primele luni de activitate, că vom ajunge aici. Am avut însă curajul să visez şi să îmi doresc să fim mai buni, să oferim clienţilor gustul autentic. Probabil că ne veţi întreba ce ne-a ajutat să ajungem în 50TopPizza Europa. Cred că respectul cu care tratăm fiecare reţetă şi ambiţia de a evolua fără să trădăm esenţa. Premiul acesta nu este doar al nostru, este al tuturor celor care cred că şi în România se poate face excelenţă cu adevărat", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Alex Gafiţianu, fondatorul Zano.
Unul dintre secretele succesului constă în colaborarea cu Giovanni Santarpia, pizzaiolo celebru din Florenţa, recunoscut de 50TopPizza din Europa ca fiind unul dintre cei mai buni din Italia.
Echipa Zano livrează o experienţă culinară autentică, în care aluatul moale, crustele napoletane bine crescute şi topping-urile clasice reinterpretate aduc în farfurie emoţie, amintiri şi gust pur italian.
"Pizza noastră spune o poveste, nu doar despre Italia, ci și despre sinceritatea muncii bine făcute. Fiecare sortiment este o experienţă completă, care respectă tradiţia, dar se deschide spre inovaţie. Secretul nostru constă în sinceritatea cu care facem lucrurile. Fiecare sortiment spune o poveste. Nu servim doar pizza, oferim o adevărată experienţă culinară", menționează Giovanni Santarpia.
Clasamentul 50TopPizza Europa ia în calcul mai multe criterii: calitatea aluatului, selecţia ingredientelor cu origine controlată, profesionalismul serviciului, atmosfera oferită de locaţie şi selecţia băuturilor.
Faptul că Zano rămâne singura pizzerie din România inclusă în acest top european arată angajamentul întregii echipe pentru excelenţă şi autenticitate.
Zano a ales să sărbătorească alături de clienți cu un weekend întreg de degustări de pizza făcute după rețetele inovatoare ale lui Giovanni Santarpia.
Cei care vor să se bucure de toate acestea sunt așteptați la Zano în Iași, pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, în T17.
Filmul ceremoniei de decernare care a avut loc pe 4 iunie 2025 la Madrid poate fi vizionat accesând acest link https://www.youtube.com/watch?v=DI3_MCFbs-w.
Alex Gafițianu
Manager Zano
0 Comentarii