https://orabrailei.blogspot.com/

ORA BRĂILEI - VIRGIL ANDRONESCU * DIN 2011: ȘTIRI * INFORMAȚII * ATITUDINE * ARTICOLE * INTERVIURI * COMUNICATE * CULTURĂ * EVENIMENTE

VIDEO/ “Poftiți la masa strămoșilor noștri- Bucate alese și povesti despre români”- o carte document, prezentata si în județul Teleorman la Biblioteca Județeană “Marin Preda”

 - Gabriela POPA -


“Poftiți la masa strămoșilor noștri- Bucate alese și povesti despre români”- o carte document a ajuns, în acest week-end, în periplul ei prin țară, în județul Teleorman.
Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman a fost gazda acestui eveniment cultural-artistic prin bunăvoința doamnei manager Valentina Pașa. Desigur că oaspeți de seamă au fost doamna Ioana Calota-Philippide, ambasador al județului Teleorman la Festivalul Național Regina Sânzienelor, domnul Dumitru Parasca și doamna Elena Parasca sosiți special din Bucovina, fondatorii Asociației Regatul Sânzienelor, la inițiativa cărora a apărut aceasta carte dar și alți ambasadori culturali: doamna Clementina Tudor, manager al Centrului Cultural Ionel Perlea, ambasadorul județului Ialomița, subsemnata, in calitate de ambasador cultural al Brăilei, proaspătul ambasador cultural al județului Buzău, Daniela Matache, scriitori, publicisti, oameni de cultură teleormăneni, oficialități locale.
Momentele artistice au fost oferite de către îndrăgita solista de muzica populară Anuta-Madalina Arghiroi, reprezentanta a zonei Teleorman și doi copii extrem de talentați aduși de ambasadorul județului Buzău.
A fost o întâlnire ca intre prieteni, s-au degustat și bucate tradiționale românesti (vestitele sarmale de varză bucovinene și poale în brâu), totul in spatiul cultural al lui Marin Preda.
Desigur că o prezenta deosebita a fost cea a Domnite cu altite și a minunatelor exponate aduse de doamna Lidia Vișan.
Partea a doua a evenimentului a constat in lansarea cărții “In zodia Dunării”, ultima creație a scriitorului și publicistului teleormănean Virgil N. Andronescu, adoptat de Braila de câțiva ani buni.
Fiind prima sa lansare acasa, in județul de baștina, desigur că emoțiile au fost pe măsură. Dar, atunci când prietenii îți sunt alături, parcă ele se mai domolesc.
A fost un eveniment deosebit, am cunoscut oameni minunati, am legat noi prietenii, am pus bazele pentru noi proiecte de viitor.
Multumesc tututor celor care au participat la eveniment.
Multumesc Alexandria! Multumesc Teleorman!
 
 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii